Iz Brnika (letališče Jožeta Pučnika)

se peljete po regionalni cesti Brnik – Mengeš. V Menšu se držite smeri Domžale. Pridete na regionalno cesto Domžale Kamnik, smer Kamnik. Ko prepeljete vas Preserje vas reklamne table pripeljejo na cilj.

Iz Ljubljane

se peljete preko kraja Trzin proti Domžalam, kjer vas na drugem križišču že vodi tabla v Homec in do Aparthotela Marabela.

Iz Celja

se pripeljete do Domžal, v prvem križišču (takoj za trgovino Lidl) peljete naravnost, v drugem vas proti Homcu in Aparthotelu usmeri tabla.
 

Bližnje zanimivosti

Volčji potok – Arboretum

Volčji potok – Arboretum s prekrasnim botaničnim vrtom, ki je oddaljen 4 km in v katerem najdete tudi manjšo restavracijo in enega večjih golf igrišč v Sloveniji.

Kamniška Bistrica in Velika planina

Kamniška Bistrica in Velika planina sta oddaljeni dobrih 20 km in sta zelo obiskani turistični točki. Reka Kamniška Bistrica izvira na treh koncih, najbolj poznan pa je vsekakor njen glavni izvir, ki se nahaja v bližini Doma v Kamniški Bistrici. Voda priteče na dan izpod skal, poraslih z mahom, nato pa se za kratek čas ustavi v umetnem jezeru. Predvsem v vročih mesecih jezero predstavlja prijetno osvežitev vsem, ki radi posedijo v bližini izvira. Poleg izvira se v bližini nahaja še kar nekaj znamenitosti oz. zanimivosti: Soteska Predaselj, Plečnikov dvorec, spominjski park vseh ponesrečenih v Kamniško-Savinjskih Alpah, slap Orglice, ki naj bi v času velikih vod šumel ko bi nekdo igral na orglice.

Velika planina

Velika planina je znana po pastirskem naselju, ki velja za enega redkih ohranjenih naselij te velikosti v Evropi. Prepoznavno je po svoji tipični arhitekturi, ki predstavlja nekakšen simbol Velike planine. Vsekakor pa naselje posebej zaživi v mesecu juniju, ko koče zapolnijo pastirji, ki s svojo živino ostanejo na paši vse do meseca septembra. Z veseljem vas povabijo na pokušino domačih mlečnih dobrot ali na pravo pastirsko malico - kislo mleko in žgance. Pozimi najdejo na Veliki planini svoje zadovoljstvo tudi manj zahtevni smučarji. Tisti bolj zahtevni pa se lahko odpravijo na enako oddaljeno smučišče Krvavec, ki je eno največjih in najboljših v Sloveniji.

Kamnik

Kamnik velja za mesto z bogato zgodovino in kulturno dediščino, mesto z dušo. Kulturni dogodki in številne prireditve bogatijo staro mesto jedro v vseh letnih časih in privabljajo obiskovalce z vseh koncev Slovenije. Znani kamniška znamenitosti sta Mali in Stari grad. Kakor kažejo arheološke najdbe, je bilo na Malem gradu kultno središče že v času pred antiko. Mali grad (Spodnji grad) se prvič omenja leta 1202. Najstarejše znano poročilo je datirano na listini, ki nosi datum 6. februar 1202, s katero zastavlja Meranski vojvoda Berthold svoja dva gradova - Mali in Stari grad - v Kamniku, vendar pa je precej starejši.

Danes je grad v razvalinah, vidni so samo še ostanki posameznih obrambnih zidov, in pa delno popravljeni in na novo pokrit obrambni stolp. Po vsej verjetnosti pa so grad postavili že v 12. stoletju. Kamniški Stari grad se tako uvršča med najstarejše gradove na Gorenjskem. Postavljen je bil visoko nad mestom in dobro utrjen z obrambnim zidom. Izredna lega na dominantni točki je omogočala njegovim lastnikom, da so nadzorovali prometne poti, ki so vodile iz Štajerske skozi Tuhinjsko dolino mimo Kamnika na Gorenjsko in Primorsko. Kamnik je znan še po Kamniški jami, ki je največja vodoravna jama v Kamniško-Savinjskih Alpah, ki je izjemno bogata z aragonitnimi ježki - zelo redko in drobno jamsko obliko.